Sancy >

De Vulkanen

 

> Het Puys gebergte

De mooie ronde en groene vulkanen uit de reclame voor Volvic bronwater zijn de vulkanen van het Puys gebergte, ten noorden van het Massief van Sancy.
Het Puys gebergte strekt zich uit over 40 km en heeft 80 vulkanen in alle soorten en maten: in koepelvorm (de Puy de Dôme, hoogste punt van het Puys gebergte), kegelvormige sintel (de Puy de Pariou) en de kratermeren (Meer Pavin).
Het Puys gebergte heeft prachtige wandelpaden.

 

De tandradtrein «Le Panoramique des Dômes' maakt de toegang mogelijk tot de top van de Puy de Dôme, geklasseerd als 'Grand Site de France'. Via de Col de Ceyssat, het ezelpad, voormalig Romeinse weg kunt u lopend naar de top van de Puy-de-Dôme.

 

 

> De Puy de Sancy

De Puy de Sancy (1886m), hoogste punt van het Massief Centraal, overheerst de Monts Dores. Zijn alpine achtige toppen, afwisselend scherp en glooiend, zijn van een tiental kilometers in de omstreken zichtbaar.
Prachtig vergezicht over de ijsvalleien en scherpe bergtoppen, maar ook over het vulkaangebergte van de Cantal of het Puy gebergte. Bij helder weer zijn zelfs de Alpen te zien!

 

Met de skilift van de Mont-Dore kunt u eenvoudig naar de top van de Puy de Sancy.
Na een duizelwekkend ritje met de kabelbaan, wordt de beklimming naar de top voltooid met een houten trap.
Een bewegwijzerd wandelpad neemt u mee over de bergkammen van de Sancy; hier kunt u een dagje voor uittrekken.

 

OP

Sitemap | Algemene voorwaarden